Wednesday, August 27, 2014

just keep calm n strong!

bismillah.

7/7/2014 bermulanya kehidupan kami dgn panggilan pjj means perkahwinan jarak jauh.ye aku akui the first week mmg air mata tahap banjir.kelas pun xtentu.tp alhamdulillah hari berlalu demi hari,dengan teman setia huda yg comel sentiasa kiss pipi umminye bila tgk ummi dia kesedihan.da hampir 2bln begini,iA,aku akn terus kuat dgn pertolongan Allah yg maha esa.

Macam2 yg berlaku lepas suami balik malaysia,motor air rosak.gaduh dgn tuan umah sbb tuan umah xnak bayar,gaduh2 last dia byr 1/3,tu pun aku guna kaedah pksa.dan sekarang housemate pulak.2mgu first mmg boleh kte tiptop la.bagus gile.tp lepas tu makin hari makin kurg,duduk serumah tp macam duk asing2.aku pun buntu.tiap kali aku tanya mahu kuar pergi mne? pasti dijawab ad kerja.lama2 aku jadi give up jgk.sampah pun jarang buang.sampaikan aku pernah letak sampah dpan pintu kt luar pun xdibuangnye.aku  xksh sgt sebenarnye.tp sbb mse tu smph berat,and ak mmg ad tggjwb utk buang sampah pampers huda yang berat tu.terpaksa la aku bawak dua pelastik sampah yg berat dan besar tu di sebelah tangan kanan n tangan kiri pimpin huda.after that pasal beli barang,aku ok.tp bila nk bawak masuk orang laki2,xboleh ke bgtau aku sepatah,supaya aku confirm xkuar dr bilik.mmg la aku xkuar mse tu.tp klo aku kuar???? mcm mne? mmg perang bsr laa.sekarang ni style sound kt fb pulak.aku memang benci orang sound kt fb.huhu.mmg aku xleh pergi.xsilap aku fb tu ad 2function kn.ke ak je yg tau? ke memang nk buat announcement utk semua orang tau?ok fine! ap salahnye klo ak salah.tegur kt msg dlu.mungkin terlupa? ok.aku cuba untuk bersangka baik.walaupun mmg aku xleh nk halang ad jugak perasaan buruk tu.tp aku cuba utk padam yg buruk dan bersangka baik.entahla....

Allah...kuatkanlah semangat ku dalam menuntu ilmu.ampunla dosa2ku,suamiku,ibu bapaku.
aku tau aku lemah utk hadapi semua ni.dan sekarang aku masih mampu bertahan,juga kerana pertolonganMu ya rabb. aku sangat yakin Allah akan tolong kita.cuma kita perlu berusaha,doa n tawakkal.aku kalau boleh,xnak meletup,aku mau keep calm n strong.bertenang....dan terus bertenang..


Allah always be with us.inshaAllah.
ok.got to go.huda is awake now.oh now whats time now honey bunny.12.30pm err.
wassalam...smile!

1 comment:

  1. Kuat2!! Sayang boleh!

    Moga dikuatkan Allah sentiasa :)

    ReplyDelete