i love it..cicah ngan air asam..mmg bes la.wawawa..mudah je nk buatnya..masa nk angkt dr pan je,sakit hati sbb melekat2.huhu..panas2,macam stim muka hadap ke pan..haha..itupun guna yg tefal da..tp stil melekat.boleh bayang x muka aku?? haha..sedap baunya..
ikan pari tu perap ngan lada,kunyit,belacan,bawang putih,bawang merah,kalau suka halia letak la.then,perap la ye..maybe for 30mins..
ni tengah perap
pastu grill la..by gas?? or what?? xyah susah la.bakar atas dapur
lg sng..bes!! xd arang..haha.
tgh grill..haha
tp pastikan berlapik ya..kalau xd kertas aluminium tu,boleh guna daun pisang..hehe.i like pisang!
semetara tunggu ikan kt dpur masak,boleh la sediakan air asam..
mostly,bahan2 untuk air asam adalah:- belacan,air asam jawa,cuka
(skit je),gula,tomato,bawang,cili api..nk ltk bunga lawang pun ok..hehe
ni air asam yg tomato sahaja.:)
by:chef adah..lalala
No comments:
Post a Comment