Saturday, April 24, 2010

diterima..!!

Alhamdulillah..pagi2 lagi aku dengar mak aku check laman web dQ pasal temuduga ari tu.aku diterima..aku tahu mak aku happy sangat mase tu.ape tidaknye,,mak aku call kakak2 aku yg ada kat kL tu.call ayh aku,,n xlupa jgk mak aku msg bestfriend dye..hmm,,nampak sangat mak aku happy..so aku akan aku tunaikan segala hasrat dan harapan mak aku itu..moga2 ALLAH memberkati segala usaha aku.ye la..aku kne rse aku ni insan terpilih bila dpt pergi situ sbb ramai yg mntak yg diambil hanya 250+..

esok da aku bertolak..daftar hari ahad.byk aku bawak..mcm2..haha..sterika,bakul kain,baju,mcm2 la..haha..borang2 pun banyak.dengan perjanjian ngan kerajaan la..ad 3 buku perjanjian biasiswa kerajaan.hmmm..ape2 pun doala kat aku ye smua org.semoga mawaddah berjaya walau dimana dye berada,walau ape pun ilmu Allah yg dye pelajari..smoga dye berjaya di dunia n akhirat=)..inshaAllah..

in memory=( =)

batch 0509 SMK(A)KA,,,,,smoga ukhwah yg terjalin sentiasa kekal n dirahmatiNYA..rindunye xterkata la...baru2 ni maybe the last day i was in smkaka's gate..hoho..rase sedih jgk ble kuar dr gate tu..hu...

ni logo sekolah aku.mmg lawa.

mse nk kuar tu nmpk la bdk2 f1..hoho..teringat plak how much i did queen drama 4 the 1st year kt skolah tu xtau la..tp xlame pun..haha.ad la bbrp hari.lps tu selesa la kot.hu..bermula la kehidupan aku kt situ..mcm2 la berlaku.tp xpe more experience,more edu bcz experience is the best teacher right??
ak duk kaka dr f1 sampai f5.smpai rse cm hari2 tgk mke sme je.haha.tp xpe.bes2=)mcm2 aktivti da ak msk.musabaqah,hari koop,khemah,kem22(haha..byk sgt),mcm2 latihan utk pertandingan ak pergi..pnat2..

tp kn ad satu yg menarik,pelik,keje gle yg pnah ak buat..hoho.nk tau ape?? jd miss universe mse mlm hri aspuri..wakaka..ratu aspuri bertemakan muslimah.jln2 persis ratu la.persis international model.haha.lambai2.lawak je.mmg kje gle yg pnah ak buat.dahsyat2.ramai yg dtg make up muka aku.huhu.da la aku x suka make up tebal2 cmtu.pedih muka.klau nipis je xpe jgk.=(..

ni aku di kem biro tata negara,mahasiswa asas pelajar elit daerah dungun.hoho

ni aku yg serius mse f4.hahaha
mse ak f2..........ak pnah ponteng prep malam..haha..lawak je..ponteng krn satu sbb y ak rse x munasib langsung.haha..nak tau sbb ape?? tanye ak secara personal ye..hu..tp mse tu nasib baik xde warden ronda.klau x,msk bilik disiplin la..haha.n satu lg kes aku,,kne rampas fon.haha..mse tu aku kt surau.fon tu dlm beg kt asrama.haha.nasib baik mase tu ustaz syed cikgu disiplin.hehe..esok harinye ustaz syed pun bagi ak borang untuk amik balik fon tu..lalala..mse tu ramai la yang jeles..hahaha
naik f4,,,aku amik sains pengurusan..boleh je nak amik bdg lain.tp aku nak amik yg ni..ok la.lagipun aku xkisah aku belaja ape2 pun.aku suka je belaja ape2 pun.happy n enjoy je!! best la.. start f4 jgk la skolah aku tukar jilbab jadi warna putih.asalnye hitam.pastu mse f5 pun cm bse la..blaja2222222..haha..tp sdkit cbuk la..satu lg aku bkn la stdy hard pun..study je bse2..haha

satu lg......ak jeles jgk la...baru2 ni hari rabu,sekolah aku SMKAKA ada fest legend drama kat uitm.so aku pergi la tgok bg mengisi mse lapang ak ni.wakaka..

hm,,ok la..perfomance dyorg menarik dgn intonasi suara,sound background,n cara dyorg susun jalan cerita.ak pun tergelak2 tgok.haha.aku mase tu xlari mane2.duk kat sekolah aku la.haha.tp mse dyorg buat persembahan aku duk depan sekali.haha..kat kawan aku,ika..tajuk yg diberikan:mahsuri..
pelakon2 bersama guru2 penasihat
dari kiri belakang:fadzli,xtau,syed(kp2010),lutfi,fifah,aqeelah,tc salmawati,alex(eta),muhammad,fatin,tc akma,xigt,tuan naim,amir farhan,
dari kiri depan:aliyah,4 0rg tu xigt(sorry!!!),tc yati,sarah,sufiah,anis,izati,aqilah.
hmm,sebenarnye xrse nk pergi tengok sangat pun..tp entahla perasaan kat sekolah tu xleh lari lagi..huhu..nk duduk lagi sekolah tu.nk2 mase aku pergi anta borang lcci kt sekolah,jumpa mcm2 cikgu,,,hm..mmg teringat la memori2..haha
semoga SMKA KUALA ABANG TERUS MENCAPAI KEGEMILANGAN DI PERINGKAT ZON,DAERAH,NEGERI,KEBANGSAAN MAHUPUN ANTARABANGSA..
WASSALAM.....

Friday, April 16, 2010

sama????????

apco+israel+pm+indon.....
hmmm...pning2..konsep satu malaysia,moto yg dibuat,lambang satu yg pm kita slalu tunjuk tu...sama ngan dyorg????.xcye???.cari la article2 psl ni..pning2.ape ni...xtaula nak kata ape kat negara sendiri..hu....fikir2 la sendiri...

Sunday, April 4, 2010

Interview???

DIPLOMA TAHFIZ WAL QIRAAT..
My first step after graduate in secondary school..iA..
diploma tahfiz wal qiraat n diploma in syariah
2nd step is degree in islamic economics n islamic banking.
3rd step is master in the same course with degree
4th step is PHD also in the same course..iA..Aku hanya memasang impian,,ALLAH menentukan segalanye.......................
YA RABBUL IZZATI,,PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSANKU..KURNIAKANLAH AKU KEKUATAN UNTUK MENJALANI SEMUA INI..

hmm.hari selasa bersamaan 30 mac..temuduga di masjid negeri terengganu,masjid abidin kuala terengganu..pada asalnya dekat kompleks seri iman.tp ntahla cmne.....tbe2 je tukar kt masjid tu.pelik btol ak mse cmne la buat kje..ish3.tp xpe..problemnye xbesar pun.so relax je la.cuma jadi lambat skit la.asl pkul 8 jd pukul 9.3o.
temuduga tu bermula ngan bertulis..
a)tajwid 10 soalan
b)bahasa arab 10 soalan
xtau la nk cakap susah/sng..dua2 kot.hahaha..kalau tajwid tu cm yg ad lam buku la..contohnye dye tnye bg huruf yg kluar drp halkum,izhar mutlak,huruf2 tafassyi,taqrir n mcm la..ad 10.yg
pastinye xd yg mudah cam sekolah rendah la..haha
pastu bg ujian lisan pulak..
a)ada sesi temuduga
b)ujian hafazan
ok la jugaktp bg ak xd la ok sgt,biasa2 je.haha..hm temuduga tu ada ustaz yg akn tnye2 la.mcm2 soalan la dye tnye..haha..untuk hafazan pulak dye akn bagi 14 ayt untuk dihafal dalam mse satu jam..so hafal la semua yang hadir.surah berlainan la..no comment la dari ak.haha

so mse tu tamat lam pukul 12.30 kot..aku pun xigt da..huhu..senile sket.hu..
so sekarang ni doa2 je la ek..semoga aku diterima..inshaAllah..