Wednesday, August 11, 2010

cerita-cerituk

selamat berpuasa kpd semua umat islam.semoga ramadhan kali ini lebih baik dr yg lalu.semoga ramadhan ini bukanlah yg terakhir bagiku...bercerita tentan ramadhan ini,aku teringat satu nasihat drp guru2ku di sekolah dulu.
"bila pergi bazar ramadhan,beli ikut keperluan,beli sikit2 je,klau boleh elakkan"
ya,,memang itu selalu dipesan..kita pun tahu kan?? tp camna bila sampai bazar tu mc2 dibeli..malah ada yg xtau nk beli ape,mase tu mula la,semua benda yg nampak,rse best..and klau boleh elak la jgk..sbbnya makanan yang orang lain masak,kita tak tahu bersih ke cara buatnya,bersih ke bhn2 yg digunakn..kita kne ingatla ape yg kte makan tu,berkait dengan hati.kesimpulannya,,masak sendiri la ye..

cerita-cerituk,,,aku pernah duk sembang nagn kwn2 ak psl facebook..(toing!!!kne kpale sendiri..haha..) hmm,,,satu agenda yg mana semua org tahu..fb ni merupakan aagenda yahudi yg ingin menghancurkan daulah islam dgn meruntuhkan baitul muslim..ini mmg terbukti.ada seorg yg ak kenali..kakak dia dah kahwin.mase husband dia pergi kerja,kakak dia duk bkak fb,chat ngan seorg laki.ktenya kwn lama..tapi dimanakah sikap mulia seorang isteri??? and ad jgk shbt ak yg buat brain storming..haha..dia kata,apa kesan klau dlm sesebuah profile suami atau isteri,ad gmbr ajnabi lain?? orang bercinta pun boleh berang,apatah lagi org yg dah kahwin..hm,banyak lagi yg la.mcm2 boleh berlaku..fikir2kan...gunakan dgn cara yang baik..ape2 sikap kita kena jaga..

wallahua3lam.
selamat berbuka semua 6t..

Wednesday, August 4, 2010

selamat hari lahir-20

selamat hari lahir-20.smoga stiap dtik prjalanan hidup izzat memperoleh keberkatannya..da xlme,6t da bleh mengundi la.haha.hargailah dirimu..ad lirik dr kump saujana kot..nyanyi sendiri la.pandai nyanyi kan..lalala...

Awan Berarak Ceria
Tiada Titisan Hujan
Pohon Melambai
Tanda Sokongan
Kususuri Perjalanan
Bertemankan Senyuman
Di Hari Lahirmu

Dedaun Berguguran
Membuktikan Kedewasaan
Walau Tanpa Madah Dan Hadiah
Namun Cukup Bagiku

Sekadar Ucapan
Selamat Hari Lahir
Iringan Doa Kuhulur
Bersyukur KepadaNya
Atas Nikmat Usia

Usia Yang Tuhan Kurniakan Ini
Dihasilah Ia Dengan Amalan Yang Murni
Semoga Ia Menjadi Temanmu Di Akhirat Nanti
Selamat Hari Lahir
Usiamu Ibarat Mutiara
Tiada Berganti Lagi
Hiaskan Iman Bersulam Taqwa
Agar Sempat Mengucup
Haruman Syurgawi

selamat hari lahir-20.