Sunday, July 24, 2011

semoga berkekalan hingga ke akhir hayat=)=D

i love u comel!=)

Setelah lama x update blog,hari ni br terasa nk update..hehe..Now i have come back with my new status.alhamdulillah da hampir sebulan da ..hehe so,of course i want to tell u about my wedding.Alhamdulillah..=) after one year berkenalan,we decide 2 get married..and...

ni kek tiga tingkat by Hotel UiTM Dungun(best!)

cerita di sebalik tabir..=p
bila ingat2 balik,cam klakar je.huhu..slps mendapat persetujuan dua2 belah pihak.ak mula berurusan dengan pihak berwajib seperti : pejabat agama,pejabat suruhanjaya angkat sumpah,kedai fotostat,saksi2(nk dua orang),dll..xpenat pun.better dr kawin di luar negara,lg byk urusan=).sambil2 tu bermula la tempah dewan,catering dll.bajet dlm 1500 org.beli baju,tempah..hehe..bajet nk buat simple2 je..xdla simple sgt,tp xnmpk too grand=) xd hantaran2..(mls nk buat,susah plak nk cari2 barang"yela,xkn nk bg selipar Jepun.huhu",xguna pun kalau bg kasut kilat ke,ape ke,sbb boleh cari lps kahwin..lg best!hee..xyh tetap bilangan..huahuahua=D

doorgift yang mencecah bilangan 1000kotak

selain itu,aku pergi tempah bunga tangan.pilih bunga yg kita nk then,suruh pekerja kedai tu ubah jd bunga tgn.cantik!! harga pun cantik~~~rm40 satu.beli kotak doorgift n macam2 la...n 2days b4 majlis,familyku sibuk menyiapkan doorgift,pg tengok2 dewan..hehe..(aku xtengok pun sbb kakak kata xsuprise la..hehe) penat jugak nk siapkan 1000 door gift..yg besnye,,duk sealer kuih.haha..sbb xpernah main bende tu.beli sealer tu pun semata2 nak seal kuih yg nk letak dalam kotak =0.tapi xpela,,boleh guna jugak lain kali.hehe=)


simple pelamin=) sorry,gambar lawa xdpt lg

nnnnnn....tibalah hari yang dijanjikan...alhamdulillah,tepat pukul 10 on 25th june,bertemakan warna joy pink(mak kata warna pink belacan.haha) aku dinikahkan oleh waliku iaitu abgku sendiri and didaftarkn oleh jurunikah mukim sura.Majlis ini dilangsungkan di Dewan Aspirasi UiTM Dungun dari pukul 10 pagi hingga pukul 5.Majlis ini dipengerusikan oleh en.hazim(thx u).=) mcm sinopsis je..haha..

sah menjadi my husband.i love u! n thank u!=)

aturcara majlis dari pukul 10:
-ketibaan pihak perempuan n lelaki
-akad nikah
-pengantin lelaki solat sunat
-batal air sembahyang,sarung cincin kt pelamin.amik gambar bersama kaum kerabat.
-mkn beradab
-potong kek yg bertingkat tuu=)
-amik2 gambar n so oonn......
sarung cincin.photographer kata:hold3!!!!hahahaha

perkahwinan kami memang xikut adat.adab ada la.hehe.konsep dlm dewan macam biasa je.penuh dengan meja bulat.ad yg berhidang n buffet..dekat pintu depan dewan ada penyambut tetamu lelaki n perempuan.hehe so,setiap org yg masuk,akan dapat doorgift tu..ramai jgk yg terkejut sbb biasanya,org akan bg doorgift bila org da siap semua@msa org duk mkn.hee

flower girls yg setia dengan bakulnye~~

nk tau~~ seronok! main2 amik gambar sambil pgg bunga.hehe..mkn2..haha..jumpa kawan2 walaupun ad yg xdpt dtg,huhu..tp okla..ramai jgk yg dtg..kawan sekolah rendah,sekolah menengah,yg penting my best friend dtg!!hehe tp ad jgk xdtg..hanis,liyana rosli n naqiyah.huhu..sedih tau xdpt jumpa kamu semua.=( hm,seronok3..hehe..naik pelamin yg penuh cahaya..haha.makan beradab(ok la..tp kena cepat2 sbb nk potong kek la,nk amik gambar la,nk jumpa2 orang la.potong kek (tp sedih,dpt sepotong je..huk3.sbb xsempat nk mkn.mkn sepotong je.tp yg penting dpt jgk~~~hehe) seronok laa..ramai yang datang..kawan2 aku,kawan2 mak aku,kawan2 kakak,abang n adik..kawan2 mama n papa,kak lah n kak ah n aiman (kalau ad..sbb aku xkenal..huhu) nway,thank u very much kerana dapat menghadirkan diri ke majlis kami sekaligus menceriakan lagi suasana pada hari tersebut.semuanya comel2.family pihak perempuan pakai baju oren+coklat n tudung pink.tp kakak ak sorang xpakai pink sbb kedai tu xd stock da.huhu..xpla.yg penting baju sama!!=) family pihak my hubby pakai baju color hijau.hehe..

my husband n I,bunga n kawan2 sekolah rendah

lastly,terima kasih yg xterhingga kepada mak,abah,mama,papa,kaknor,kakirah,abg hadi,alah,qayyum,kaklah,kakah,aiman kerana telah banyak menyumbang dari segi tenaga,masa dan wang ringgit,dll.thank you so much!:-*

besar jugak family ak jadinye.haha=)

xlupa juga kepada semua yang involve dalam majlis secara langsung or xlangsung,terima kasih.=)
kepada tetamu yang hadir dato,datin,encik,puan,cik,terima kasih kerana sudi datang dan menceriakan lagi majlis kami.
n kepada kelab photographer,catering n penghias2 dewan,dll terima kasih.=)

kepada yg xd gambar dye dlm ni.sorry la yep.sbb kalau nk letak semua,byk plak kena upload n gamba yang photographer amik,xdpt lg.=(

nnnn...~~~ xtau da cita ape lg.=)satu hari dalam sejarah.inshaAllah dalam ingatan selama2nya.semoga perkahwinan kami diberkatiNYA.amin


9 comments:

  1. barakallahu fiikum....
    insyaAllah, Pn. Mawaddah... (^_^)

    ReplyDelete
  2. wadah.. tahniah ye.. maaf xleh perg... barakallahu fikkum.. miss u fren!!

    ReplyDelete
  3. thanks! ak rse mg farah.thx u

    ReplyDelete
  4. ye.. sje je wt blog ni..huhuhu.. xpndai pn... semoga bahagia selalu ye.. amin.. :)

    ReplyDelete
  5. Salam k.adah, lama x jumpa..baby sihat? ^_^

    ReplyDelete
  6. Salam sis, sis sewa dewan aspirasi brape ye per day? or per hour? time ni sis still student UITM ke? just survey.
    tq.

    ReplyDelete