Wednesday, June 13, 2012

jalan2 aka lepak2 kt amman + pindah umah

salam semua!

alhamdulillah masih bernyawa serta sihat dan cergas walaupun selepas duk pindah rumah hari tu badan macam xbermaya,hidung asyik berair,keliling mata rasa macam panas je,muka kejap panas,bila da rehat,ok balik tp alhamdulillah sekarang da sihat,mungkin sbb duk main habuk byk sgt + debu yang sedia ada di bumi jordan ni + penat sgt.hihi.ini pun da separuh barang aku siap kemas.separuh?? da seminggu pindah.haha tp xcukup seminggu tepat lg.memang post yg sebelum ni aku kata nak pindah rumah 5hb tp disebabkan 4hb tu aku ngan suamiku pergi jalan amman.hehe jadi sesi mengemas barang2 ke dalam kotak tak siap lagi.addoyaii.asalnye mau pg lepas da siap pindah umah,sekali kawan suami aku ajak pergi amman by car.sewa kereta la kirenye.aku yg tengah tido masa tu,bangun buat keputusan kata ok! haha.yela,klo aku pg ngan suami aku je,kitorg naik bas je sbb klo nk sewa kete kena byr 25JD ke ats sehari.so bila ada orang offer naik kereta,aku ape lg.hihi.sbb aku sekarang ni cepat lenguh n penat.hoho.jangan lepaskan peluang!wee.

antara sebab utama nak pergi amman,nak pergi minum air yang ada bubbles.haha.suami aku yang ngidam.da lama da sebut nak pergi minum bubble tea kt juice bang bang.kt amman je plak tu kedai ni ada.tu yang semangat benor pg amman.hehe.

destinasi pertama:juice bang bang at avenue mall
antara menu yang ada.pilih2!!

ni air yg kami order mula2.haha.kenapa aku kata mula2? sebab lepas jalan2 kat avenue mall ni(kecik je mall ni),aku ngan suami aku pergi beli lagi.haha.tiga jenis plak tu.lalalala.yang bawah ni nme dia peach milk yogurt with bubbles and blueberry milk yogurt with bubbles. yang tiga lagi tu,bubble tea,honey dew and cranberry with melon(xtau kenapa rasa macam durian =_=).sume ad bubbles.haha

suamiku happy dgn juice bang bang dia.:) aku pun happy tengok suamiku happy.hihi

ni pemplet kedai tu.

lepas tu,kitorang pun bergerak ke mecca mall(bkn kt mekah ye.still dekat amman.)pergi kat situ sbb slh sorang suami aku nak beli ape ntah kt pc zone dlm mall tu.yang pasti,suami aku beli stylus utk ipad dia.mahal gak.15jd satu.sekali tgk kedai lain,ada lg yg murah.hua3.tp function setiap harga tu berbeza.n harga dia xde la jauh sgt beza.sbb ade lg yg mhal lepas tu.:) then,sebelum kuar dari mall tu,aku pun bagitau nak popcorn.hihi.popcorn kt mall ni sedap tau.nama kedai tu TLC.ada macam2 rasa boleh pilih.gambo kt bawah ni aku beli rasa caramel n berry.besar bekas tu,5dinar.byk kan aku beli? tgk la bekas tu.haha.tapi xde la aku makan sampai habis time tu jugak.hari ni pun xhabis lagi popcorn tu.



lepas kuar dr mecca mall tu,kitorg pun pergi city mall(dekat je dgn mecca mall.cuma mall ni lg besar dr mecca mall tu).kawan2 suami aku sume nk tengok wayang.aku ngan suami aku xminat tengok wayang.then mse diorang pergi tengok wayang,kitorang pun lepak2 la dalam mall tu,mula2 kitorang pg duduk depan carrefour(dlm mall tu ade carrefour).memang ade sit kt situ.xdela lme sgt duk kt situ,kitorang pun pergi tengok kedai2 yg jual alat baby.antara yg aku pergi mother care.byk gak la brg dia.tp mahal.sbb barang sume brand mat salleh.pstu jordan ni mmg klo brg dr luar skit,dia jd mahal benor.ni gambo stroller kt kedai tu.mahal kan?
mahu pengsan jap tgk harga ni.ahaha JD775.fuhh..klo convert jd 3ribu lebih.

ade byk lg brg yg aku tgk.breast pump,alat2 kesihatan baby,diapers bag.cakap pasal diapers bag,nk tau x? aku ade la jumpe kt mothercare tu harga dia JD40.tp mse tu mcm xdtg zup utk terus beli.duk tengok2 je.bila balik rumah baru datang zup nak beli.tp amman jauh la.pastu smalam dekat irbid je aku pergi baby shop kt arabella mall beli beg tu.tp kurang beg tu xde tempat thermal utk bottle susu.tp xpela.da beli da.klo nak beli yg thermal tu ad je jual asing2.lagipun yg kt mothercare tu,beg dia besar je.xde kecik.dekat baby shop tu,mmg la xde thermal tp dia ad byk saiz.aku beli dua saiz.hahaha

ni la beg yang aku beli.hihi.satu kecik,untuk aku bawak pergi mana2 dengan baby,satu lagi besar untuk aku bawak pergi mne2 jugak cuma boleh letak byk barang.klo nak jln jauh skit ni,sangat perlu.nak letak themos,pampers,baju,botol susu n barang aku pun boleh muat skit2.so aku panggil ni beg aku la dua2..muahahaha.jangan marah baby.:P harga2 sume skali JD40 jugak.tp dpt dua beg.pstu kebetulan tgh offer bln ramadhan,beli ats JD30 dpt kupon JD5.hihi.wlopun JD5,nmpk mcm sikit tp dia berguna gak klo ada barang yang kitorang kena beli kat situ.wee

eh,jauh da lari.macam kempen beg plak.sambung cte td.haha.lepas kitorang round kedai baby tu,kitorg pun pergi sambung duduk kt bangku yg ad depan carrefour.aku xmasuk pun carrefour.suamiku je masuk pergi beli air,roti and coklat utk bwk balik.roti tu sedap.kt irbid susah nak jumpe.pstu,xtau sedap ke tak.yg suami aku beli tu,confirm sedap.byk kli da beli.haha.pastu bila da kawan2 suami aku habis tgk wayang,aku ngan suami pun pergi naik tingkat ats utk isi perut.aku order fettuccini.xsedap mne pun.biasa aje.suami aku order spaghetti.tp dlm bill tu ad meat balls.pekerja kedai tu saje je tambah.dia buat kuantiti 3 plak tu.klo dua thn jgk.3x5=15,jadi 15 biji meatball campo yg mmg da ad dlm spaghetti tu.byk gila.harga pun konfem byk.sabo je la.nasib baik meat ball tu sedap la jugak.aku blh tumpang sekaki.otupun xhabis.kawan suami aku habsikan.





gambo ni lupe nak rotate.haha.

habis makan2,kitorang pun pergi toilet,cuci2 muka skit.masa tu da lewat da.kedai2 duk tgh tutup pintu masing2 da.dlm pukul 11mlm gak kot kitorang balik.sampai umah kul 1.esoknye angan2 nak pindah umah.hahaha..barang pun tak siap kemas.pastu hr sebelumnye da berjalan sakan,letih la jadinye.kitorang pun anjak la jadi 6hb.pastu 6hb tu da siap kemas.tp penyewa sebelum aku sewa ni,ade hal.jadi anjak la 7hb pulak.tp xkisah sgt pun.sebabnye akad sewa kitorg mmg start hari tu pun.
alhamdulillah.7hb tu,kitorg pun pindah la umah.guna lori pickup.dua kali ulang alik dengan bantuan kawan suami untuk angkat2 barang.klau nak harapkan aku,memang tak terangkat la.klo stakat ringan2 boleh la.

ni la umah br aku.aku tunjuk toilet dengan bilik basuh je.hahaha..sebab bahagian ni je kemas masa tu.hahaaha.:P ruang lain penuh ngan kotak2.sekarang da ok skit.sebab aku kemas sikit2.lenguh la klau nak kemas sume dalam satu hari.hihi




ok la..da panjang sangat ni.boleh semput baca.aku yang menaip pun rasa mcm,"eh xhbs lg nk cita,tp da panjang da"lalalala..ok..tata

No comments:

Post a Comment